Практика студентів-психологів у лікувальних закладах

У лютому та червні 2018 року студенти ІІІ курсу філософського факультету спеціальності 053 «Психологія»  проходили навчальну практику у лікувально-профілактичних закладах Івано-Франківська. Майбутні психологи мали можливість познайомитися з основними принципами професійної діяльності клінічного психолога у багатопрофільних лікувально-профілактичних закладах, удосконалити вміння проведення диференціальної діагностики психічних розладів, провести різноманітні просвітницькі заходи з питань збереження психічного здоров’я та психологічного благополуччя осіб.

 

Цього року базами для проходження практики згідно угод про співпрацю стали обласні психоневрологічні клінічні лікарні, обласна дитяча клінічна лікарня та міська дитяча клінічна лікарня.

Цікавим для студентів виявились майстер-класи психологів та соціальних педагогів обласної психоневрологічної лікарні №3 з основ арттерапії, іппотерапії, тілесно-орієнтованої терапії, КПТ та ін. У ОДКЛ практиканти спільно з психологом провели кілька кінолекторіїв з підлітками на тему толерантного ставлення до оточуючих. А у міській дитячій клінічній лікарні майбутні психологи проводили заняття зі дітьми з інвалідністю, які в цей період перебували в лікувальному закладі на оздоровленні. Як зазначає факультетський керівник практики у лікувальних закладах, доцент кафедри загальної та клінічної психології Мирослава Кулеша-Любінець, «практична підготовка майбутніх психологів на базі клінічних закладів сприяє ефективному формуванню навичок диференціальної діагностики психічної діяльності осіб з різними нозологічними формами та поглиблює знання про природу людської психіки загалом».