Всесвітній день психічного здоров’я

10 жовтня відзначали Всесвітній день психічного здоров’я, який цього річ присвячений профілактиці суїцидів. В цей день, починаючи з 1992 р., щорічно проводиться низка заходів, розповсюджується велика кількість матеріалів на тему збереження психічним захворюванням, а також підвищення толерантного ставлення до людей з психічними захворюваннями.

Протягом тижня студенти 4 курсу спеціальності «Психологія» проводили просвітницькі заходи в університеті, школах, у міській дитячій клінічній лікарні з питань промоції психічного здоров’я.

Зокрема, в КНП «Міська дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради» в соматично-педіатричному відділенні № 2 студентки Олійник Діана та Лосяк Надія за участю психолога Барган Олени провели захід з елементами тренінгу для батьків та маленьких пацієнтів лікарні. Також на філософському факультеті пройшов фотоконкурс “МИТЬ ЩАСТЯ ОЧИМА СТУДЕНТІВ”, де всі охочі могли взяти участь. Як зазначає сенатор філософського факультету Марія Сторчоус, «мить щастя у кожного різна: хтось шукає її у чомусь вищому, духовному, хтось у більш простих і буденних речах, і кожен з них правий». Переможцями конкурсу стали Танасів Тетяна (1 місце), Стецюк Анна (2 місце), Білас Оля (3 місце). Кожен з призерок отримав навчальну літературу.

Організатором заходів щодо відзначення Всесвітнього дня психічного здоров’я стала доцент Мирослава Кулеша-Любінець.