Онлайн-презентація Абетки психічного здоров’я

Онлайн-презентація Абетки психічного здоров’я

 

1 червня, в Міжнародний день захисту дітей, в університеті на платформі Cisco Webex відбулася онлайн-презентація Абетки психічного здоров’я в рамках соціального проєкту «School of Mental Health». Організаторами та ініціаторами заходу стали Мирослава Кулеша-Любінець, доцент кафедри загальної та клінічної психології, фахівчиня Проєктно-освітнього центру «Агенти змін», керівник проєкту; Діана Олійник та Надія Лосяк – студентки IV курсу спеціальності «Психологія».

«Абетка психічного здоров’я» – це, свого роду, збірка понять, що так чи інакше стосуються проблеми збереження та відновлення психічного здоров’я. Усі поняття, – як каже Мирослава Кулеша-Любінець, – ми розмістили за алфавітом, тому і виникла ідея Абетки психічного здоров’я. А ще, це короткий, спрощений курс вивчення такого складного феномену як «психічне здоров’я» для учнів старших класів та студентів, які хочуть не тільки познайомитися з основними аспектами психічного здоров’я людини, але й навчитися технікам психологічної допомоги / самодопомоги у складних життєвих ситуаціях».

На онлайн-презентації Абетки психічного здоров’я були присутні учні Ліцею ім. Романа Шухевича Івано-Франківської міської ради, студенти університету та інші мешканці міста. Після перегляду Абетки учасники мали змогу заповнити анкету зворотного зв’язку, де кожен висловив побажання щодо змісту та формату презентації Абетки.

Майбутній психолог, Діана Олійник говорить: «Презентація Абетки психічного здоров’я на платформі Cisco Webex дала можливість попрактикуватися в ролі психолога та апробувати свої знання. Досить не звично для нас розповідати про психічне здоров’я онлайн, проте це новий і цікавий досвід. Сподіваємося на подальший розвиток нашого проєкту та нові зустрічі!»

Довідково: Соціальний проєкт «School of Mental Health» – це мобільний освітньо-ресурсний хаб, завданням якого є промоція психічного здоров’я серед школярів та студентської молоді Івано-Франківська. Проєкт став переможцем весняної хвилі конкурсу Малі гранти Теплого Міста.