Гостьові лекції з практичними психологами

14.02.2023 року для студентів 3-го курсу  ОП «Реабілітаційна психологія» були проведені гостьові лекції з психологом Івано-
Франківської установи виконання покарань №12 Іриною КОСЮК та психологом Івано-Франківського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей Оксаною Андреїв.

В рамках  обговорення постали теми про роль і місце психологічної роботи серед засуджених. Пані Іриною були означені основні завдання та функції психологічної служби пенітенціарної системи, напрямами діяльності, що покладені на психологів установ виконання покарань. Гостя поділилась неймовірним власним досвідом роботи з категоріями осіб, котрі відбувають покарання у виді позбавлення волі, акцентувала увагу на ресоціалізації засуджених, які готуються до виходу з місць позбавлення волі, послуговуючись загальними засадами підготовки засуджених до звільнення. Студенти мали змогу задавати питання та поспілкуватись з питань проходження виробничої практики.

Надзвичайно актуальною виявилася і лекція Оксани Степанівни, яка розповіла про специфіку роботи Івано-Франківського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей, які послуги він надає, про основні завдання і форми роботи спеціалістів Центру, причини перебування дітей у Центрі. Наприкінці зустрічі відбулося інтерактивне спілкування, в ході якого усі охочі мали змогу отримати відповіді на свої запитання.

Висловлюємо щиру вдячність Ірині Косюк та Оксані Андреїв за цікаві  дискусіі та передачу свого практичного досвіду учасникам освітнього процесу.